BSO (buitenschoolse opvang)

Beste ouders/verzorgers

Graag informeer ik u over onze buitenschoolse opvang (BSO) Hoi Pipeloi in Schagerbrug.

Wij zijn gevestigd aan de Schoolstraat 2 en we vangen kinderen van 4 t/m 12 jaar op. Niet alleen kinderen die de basisschool in Schagerbrug bezoeken, maar ook kinderen uit bijvoorbeeld Schagen en Sint Maartensbrug.

We hebben twee groepen:

- een groep van 4-8 jaar (plaats voor maximaal 24 kinderen die worden opgevangen op de bovenverdieping van Schoolstraat 2)

- een groep van 8-12 jaar (plaats voor maximaal 15 kinderen die worden opgevangen in het overblijflokaal van OBS 't Zwanenest)

De keuze hiervoor is gemaakt doordat beide groepen in verschillende ontwikkelingsfasen zitten en met verschillende dingen bezig zijn.

We proberen van de groep een geheel te maken en te zorgen voor een goede groepssfeer.

De BSO is de hele week, behalve (tot op heden) op woensdag geopend. De kinderen kunnen gebruik maken van:

- voorschoolse opvang 7.30-8.30

- tussenschoolse opvang 12.00-13.00

- naschoolse opvang 15.00-17.30 (met mogelijkheid tot 18.00)

De ruimtes zijn leuk, gezellig, sfeervol en uitdagend. Zowel binnen als buiten kunnen de kinderen komen spelen, knutselen, computeren, luieren, eten, drinken, enz. Bij voldoende animo gaat een pedagogisch medewerker met de kinderen naar het schoolplein (per 10 kinderen een pedagogisch medewerker). We bieden de kinderen allerlei activiteiten aan, maar de kinderen bepalen zelf of ze eraan meedoen.

In de vakanties zorgen wij vaak leuke workshops of uitstapjes, zoals: een judo clinic, streetdance, muziek maken, bloemstukjes maken of een strand- of boswandeling. Ook houden we jaarlijks, in de zomervakantie, een BSO feest zoals: Hoi Pipeloi's got talent, een indianenfeest met overnachting in grote tenten of Aloha Pipeloi.

Kinderparticipatie, een stem voor ieder kind, staat centraal bij ons op de BSO. Het gaat er niet om wat wij willen, maar wat de kinderen willen. De kinderen helpen mee met het organiseren van leuke evenementen, zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse Sinterklaasfeest. Ook zijn de kinderen betrokken geweest bij het vieren van het 10-jarige bestaan van Hoi Pipeloi. Zij hebben voor dit speciale feest gezamenlijk een feestlied geschreven. Kinderparticipatie leert een kind zelfredzaam en zelfstandig te zijn en leert een kind zijn eigen mening geven.

U kunt zelf kiezen voor welke uren u buitenschoolse opvang wilt. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven wat u wenst. Na ontvangst zal ik, Marja Schmitz, contact met u opnemen voor een afspraak waarbij de mogelijkheden besproken worden.

Op onze website kunt u onze Algemene Voorwaarden lezen. U kunt ook altijd een afspraak maken om een keer te komen kijken! 0224 573194 (ook voor informatie over kinderdagverblijf en peuteropvang)