Hoofdluisbrigade

Zo nu en dan komt er hoofdluis voor bij één of enkele kinderen. Dat kan elk kind (en volwassene) overkomen en is zeker geen schande. Wel is het van belang de hoofdluis direct te behandelen om verdere verspreiding te voorkomen. Vandaar dat we, als dat mogelijk, het kind direct naar huis sturen, zodat de rest van de groep niet besmet wordt. Zodra uw kind behandeld is mag hij/ zij weer naar school. Middelen hiertegen kunt u bij de huisarts, apotheek of drogist krijgen.

De school zelf houdt ook preventieve controle. Enkele ouders, de luizenbrigade, controleren elke eerste woensdag na een vakantie alle kinderen en leerkrachten op de aanwezigheid van hoofdluis. Gelieve uw kind deze dag zonder gel, schuim of glitters naar school te sturen.

!!Als u hoofdluis ontdekt, wilt u dat alstublieft doorgeven aan de groepsleerkracht!!
Op school zijn voor 3 euro luizenzakken te koop.

Hoofdluis protocol