kamp groep 8
12 juni 2015

kamp groep 8

Schoolkamp groep 8 mei 2015

Woensdag 27 mei vertrokken we op de fiets naar Limmen. Gerard Swart voorop, Mariëlle Burgel in het midden en juf Renske als laatste in de rij. Ard Rus was de bezemwagen en juf Judith kwam bij elke stop even juichen. (Jesper kon helaas niet mee: hij moest naar de huisarts want hij was ziek. Gelukkig hielpen de verstrekte medicijnen snel. Hij heeft alleen het fietsen op de heenweg gemist en verder deed hij alles mee. Knap gedaan Jesper!)

Het begon al spannend: langs de Grote Sloot liep het achterwiel van de fiets van Lennaert vast! Gelukkig wist Ard heel snel een vervangende fiets te regelen en nog geen half uur later fietste hij weer mee.

De heenreis verliep vlot en verder zonder narigheid. Aangekomen bij het Scoutinghuis in Limmen werd eerst de boel verkend. Daarna gingen de kinderen de slaapzaal inrichten. Na het barbecueën was er gelukkig veel tijd voor spelen in “ons bosje “, zoals de kinderen het stukje bos noemden achter het huis. Kampvuur en marshmallows besloten de eerste dag.

De tweede dag hebben we met de kinderen een speurtocht gedaan door het waterleidinggebied bij Castricum. Daarna fietsten we naar het strand en konden onderweg even de binnenkant van een grote limousine bekijken. De aardige chauffeur kreeg snoepjes als beloning en mocht met de kinderen op de foto. ’s Avonds aten we door Floortje, Maura, Indy en Sophie zelf gekookte  macaroni met saus en bereidden de kinderen  zich voor op de Bonte avond.

Op de Bonte avond waren de acts van de meisjes eerst de hoofdmoot, maar de jongens hadden hier na wat oefenen een goed antwoord op: een bijzondere dans act van Jay, Teun en Duco! Kortom, een knaller! Daarna natuurlijk spelen in ons bosje en kampvuur.

De laatste dag zijn we naar Alkmaar gefietst en dat was best een drukke route. Complimenten voor de routes die Gerard allemaal uitgedacht en bekeken had van tevoren!

In de Hoornse Vaart hebben de kinderen ruim 2 uur geklommen en ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat deden de kinderen  hun best en wat goed om te zien en horen dat  iedereen werd aangemoedigd door iedereen!  Na een patatje gingen we op weg naar huis. Het laatste stuk was doorbijten: toen sloeg de regen toe en  moesten we soms hard trappen. We waren wat aan de late kant, maar allemaal met blije gezichten.

Bedankt voor een ontspannen en  gezellig schoolkamp allemaal. Bedankt Ard, Gerard en Mariëlle voor jullie soepele, zorgzame  en begripvolle leiding.

Judith Glas en Renske van Kalleveen