Bezoek Geitenboerderij
terug
09 juni 2015

Bezoek Geitenboerderij


 

Naar de geitenboerderij met groep 1 / 2
 
Op donderdag 4 juni bracht groep 1 / 2 een bezoek aan Geitenboerderij Utopia aan de westkant van Grote Sloot, richting Keinsmerbrug.
Het was net te ver om te gaan lopen, maar er waren enthousiaste ouders die wilden rijden. We werden hartelijk ontvangen door Theo Dekker, de geitenboer. Hij had een klein geitje van 4 dagen oud onder zijn arm. We mochten mee naar boven, waar we vanaf een balustrade de geiten konden zien. De geiten lagen lekker in een dikke laag hooi en de kleine geitjes liepen ertussen. Het kleine geitje liep inmiddels met ons mee en had geen gebrek aan aandacht. Iedereen wilde haar wel aaien. In de klas hadden we tien vragen bedacht en op  stroken geschreven. Op elke vraag kregen we een duidelijk antwoord van Theo. Hij melkt 200 geiten, maar heeft er wel 270! Een geit heeft twee spenen aan zijn uier. Van de melk maakt hij elke dag geitenkaas. Theo was vroeger al gek van dieren en hij wilde graag boer worden. Nu is zijn droom uitgekomen en daarom heeft hij de boerderij Utopia genoemd. Hij stimuleerde de kinderen om er later voor te zorgen dat ze hun droom moeten waarmaken.
Daarna mochten we in de melkput kijken en legde Theo uit hoe hij de geiten melkt. De geiten krijgen tijdens het melken ook een beetje voer. Hij melkt 48 geiten tegelijk. We gingen ook nog naar het winkeltje, waar heel veel geitenkaasjes lagen in verschillende smaken. Natuurlijk mochten we allemaal even proeven. MMMMMMmmmmm.
Theo, bedankt voor het ontvangst en je uitleg. Je hebt ons een mooie en leerzame ochtend bezorgd.